Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

RISK MANAGEMENT ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

11 Μαρτίου @ 10:00 πμ - 3:00 μμ

ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

RISK MANAGEMENT

ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (Ν. 5013/2023)

ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τρίτη     11     Μαρτίου    2025

10:00 – 15:00

 

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου “Υποστήριξη Ποιότητας των ελέγχων”.

 

ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Ο σκοπός του εν λόγω σεμιναρίου είναι η ανάλυση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση κινδύνων, ως δομικού στοιχείου του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου των φορέων του δημόσιου τομέα, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων, γνώσεων και ικανοτήτων που απαιτούνται για τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση την εφαρμογή και την επικαιροποίηση της πολιτικής και του πλαισίου διαχείρισης κινδύνων των φορέων του δημόσιου τομέα, η εξοικείωση με τις έννοιες, τα εργαλεία, τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές για τη διαχείριση κινδύνων καθώς και η ενιαία αντίληψη αυτών και η διασφάλιση της παροχής υψηλών προδιαγραφών έργου από τους διαχειριστές κινδύνων. Για την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης κινδύνων παρουσιάζεται πρακτικό παράδειγμα στη διαδικασία σύναψης συμβάσεων σε δημόσιο φορέα (Σχετ. η 4/2023 Έκθεση Ελέγχου του Ελ. Συν. Με τίτλο: «Απευθείας αναθέσεις: πότε οι απευθείας αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων ή οι αναθέσεις ύστερα από σύντομη διαδικασία διαπραγμάτευσης διασφαλίζουν την αντικειμενική ακεραιότητα της διαδικασίας;»).

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη του Δημοσίου Τομέα που έχουν την ευθύνη εφαρμογής των διατάξεων του μέρους Α΄ Κεφαλαίου Ζ «Διαχείριση Κινδύνων» του ν. 4795/2021, το οποίο προστέθηκε με τον ν. 5313/2023 (άρθρο 23Γ) (ΦΕΚ 12 Α/19-1-2023): Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις. Ειδικότερα απευθύνεται σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε Μονάδες Διαχείρισης Κινδύνων ή είναι μέλη των Ομάδων Διαχείρισης Κινδύνων ή έχουν οριστεί Διαχειριστές Κινδύνων καθώς και σε υπαλλήλους των λοιπών υπηρεσιών των φορέων αυτών.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Σύστημα εσωτερικού ελέγχου και διαχείριση κινδύνων εντός του συστήματος εσωτερικού Ελέγχου.
  • Πρότυπα και Διεθνείς πρακτικές στη διαχείριση κινδύνων.
  • Ρόλοι και αρμοδιότητες διαχείρισης κινδύνων
  • Διαδικασία διαχείρισης κινδύνων – Μεθοδολογία
  • Πεδίο εφαρμογής, περιβάλλον, κριτήρια κινδύνων
  • Αξιολόγηση κινδύνων (Αναγνώριση, ανάλυση και αποτίμηση Κινδύνων)
  • Αντιμετώπιση κινδύνων βάσει διάθεσης ανάληψης κινδύνου (risk appetite) και ανοχής κινδύνου (risk tolerance)
  • Παρακολούθηση και επανεξέταση κινδύνων
  • Παρουσίαση πρακτικού παραδείγματος διαχείρισης κινδύνων του τμήματος προμηθειών
    ενός δημόσιου φορέα με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικότητας, αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των λειτουργιών του.

 

  • Για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε στο email sales@oikonomotexniki.gr  ή στo τηλ: 210 8828972

Details

Date:
11 Μαρτίου
Time:
10:00 πμ - 3:00 μμ
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

UNIQUE TRAINING

Ο Όμιλος MF Οικονομοτεχνική ιδρύθηκε το 1989 με κύρια δραστηριότητα τη διοργάνωση διεπιχειρησιακών και ενδοεπιχειρησιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για στελέχη επιχειρήσεων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Επικοινωνία

Όμιλος εταιρειών Οικονομοτεχνική

Ευελπίδων 81Α, Αθήνα 11362

education@oikonomotexniki.gr

Τηλ.: 2105200106

Δευ – Παρ: 9πμ – 6μμ